Srečanje SZSO-ZSKSS 2013

V nedeljo, 17. marca, sta se na zelo prijetnem in sproščenem srečanju sestali vodstvi Slovenske zamejske skavtske organizacije in Združenja slovenskih katoliških skavtov in skavtinj

Gostje iz Slovenije so si najprej ogledali Trst z visokega, in sicer z Napoleonske ceste, kjer so tudi marsikaj izvedeli o Trstu in o Slovencih v njem, nato pa so nadaljevali ogled na griču sv. Justa, kjer je med drugim član odprave ZSKSS našel tudi skrito škatlico igre Geocachinga.

Vodstvi ste se nato podali do sedeža na Ul. Risorta v Trstu, kjer sta pregledali sporazum med SZSO in ZSKSS. Veliko smo razpravljali o skupni prehojeni poti,še več pa o načrtih za nadaljnje zbližanje in poglobitev odnosov med nami. Zmenili smo se za skupno srečanje med SZSO, ZSKSS in vodstvom Agesci iz FJK, kar bo nedvomno pripomoglo k tesnejšemu sodelovanju med organizacijami in k medsebojni obogatitvi skavtske izkušnje.

Veliko smo se tudi posvetili izmenjavi informacij in na dan jeprišla želja, da bi se lahko obe organizacij še bolj združili predvsem preko spleta, tako da bi lahko postal spletni naslov skavt.net resnično kraj virtualnega srečevanja med vsemi slovenskimi skavti. Srečanje se je še prijetneje zaključilo v osmici pri Debelisih na Kolonkovcu, kjer so gostje lahko okusili domače dobrote.


Objavljeno v Objave sl
Galerija slik

Komentarji Ta objava ima 0 komentarjev. Komentarji so vidni le prijavljenim uporabnikom.